Winst is goed, werk is beter

Winst is goed, werk is beter
Zakelijk succes wordt in de toekomst niet meer bepaald door geld maar door morele waarden. De winnaars van morgen hebben een dienende rol en zorgen ervoor dat hun eigen belangen in dienst staan van mens en milieu.

Onze economie draait nu om het behalen van zo veel mogelijk winst. Dominant hierbij is het Angelsaksische denken. Volgens Johan van den Elzen zou het precies omgekeerd moeten zijn, want de economie, dat zijn wij. Hij voorspelt een toekomst waarin bedrijven, banken en overheden niet meer streven naar winstmaximalisatie, maar naar het creëren van maatschappelijke waarde.

In dit boek beschrijft de auteur de contouren van de onderneming nieuwe stijl. Hij beantwoordt vragen die de komende jaren steeds belangrijker zullen worden. Om welke waarden draait het in de toekomst? Mag je nog winst maken? En hoeveel? Welke eigenschappen heeft de baas van een dergelijke onderneming? Welke overtuigingen passen daarbij? Welke waarden en normen?

Johan van den Elzen is adviseur. Hij was hiervoor CEO van Movares. Hij is lid van de directie van Start Foundation en actief als commissaris en adviseur bij diverse bedrijven.

Specificaties

 • Uitgeverij: Uitgeverij Dialoog
 • Titel: Winst is goed, werk is beter
 • ISBN: 9789461263414
 • Uitvoering: Paperback
 • Omvang: 128 pagina's
 • Prijs: 18,99 euro
 • boekhandel: of bij uw favoriete (online) boekhandel

Recensies

  Een eigenzinnige kijk op leiderschap

  Toen ik aan het boek begon, werd me snel duidelijk: het is concreet en helder geschreven, maar ik wil dit niet in één ruk uitlezen. Het zou zijn alsof je een doos bijzondere bonbons achter elkaar naar binnen schrokt. Elke stelling getuigt van 'omdenken' dat je rustig tot je moet laten doordringen. Gelezen op:
Uw eigen boek publiceren met professionele begeleiding

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0418 - 680 180