Vergroen je gemeente nu

Vergroen je gemeente nu
Blijf je als lokale overheid de oeverloze klimaatdebatten in Den Haag aanhoren, of wil je écht werk maken van verduurzaming? Duik je weg achter nietszeggende cijfers, of ga je samen met inwoners en ondernemers concreet aan de slag? Stop met pleisters plakken en maak duurzaamheid tastbaar. Omdat het moet én omdat jij het kunt.

De wereldeconomie is groot en je gemeente is klein, maar de slagkracht van je gemeente is groter dan je denkt. Leer van het verleden, luister naar actuele praktijkverhalen en bouw mee aan een groene economie. Wees geen speelbal van de politiek, multi?nationals en techbedrijven en herover je grip op basisbehoeften als elektriciteit, voedsel en data. Dat is goed voor het milieu én je inwoners. Dus vergroen je gemeente, nu.

René Notenbomer adviseert al meer dan twintig jaar gemeenten op het gebied van organisatie en technologie. In dit boek geeft hij strategische adviezen en praktische tips aan gemeenten die sneller willen verduurzamen. 

GRATIS DOWNLOAD

Mini boekje 3D 2

Geïnteresseerd in duurzaamheid en de rol van gemeenten? Download dan nu gratis het mini-boek Vergroen je gemeente nu met delen uit het boek.

Specificaties

 • Uitgeverij: Uitgeverij Dialoog
 • Titel: Vergroen je gemeente nu
 • ISBN: 9789461263698
 • Auteur: René Notenbomer
 • Uitvoering: Gebonden en e-book
 • Omvang: 256 pagina's
 • Prijs: 34,50 euro
 • boekhandel: of bij uw favoriete (online) boekhandel

Recensies

  'Inspirerend leesvoer'

  Vergroen je gemeente nu is inspirerend leesvoer voor iedereen die zoekt naar aanknopingspunten om verduurzaming in een gemeente te versnellen. Je moet wel tegen een stootje kunnen en in je achterhoofd houden dat Notenbomer zijn verhaal expres scherp aanzet, maar dan heb je in ieder geval voldoende stof tot nadenken en inspiratie om in jouw gemeente in actie te komen. Lees verder en klik op onderstaande link.

  Handvaten voor verduurzaming

  Dit boek geeft gerichte handvatten voor gemeenten om aan de slag te gaan met verduurzaming en vergroening. De structuur is helder: het boek is ingedeeld in hoofdstukken over ambtelijke valkuilen, (succes)verhalen uit de praktijk, en tenslotte stappen om efficiënt de gemeente te verduurzamen. Vanwege toegankelijk taalgebruik - dat hier en daar naar simplificatie neigt - en een ruim opgezette bladspiegel leest dit boek eenvoudig weg en is zo geschikt voor een brede groep binnen ambtelijke functies. Notenbomer is niet bang om de lezer een spiegel voor te houden en aan te tonen dat de huidige inefficiëntie, ingewikkelde reglementen en moeizame communicatie (burger)initiatieven tot vergroening in de weg staan. De praktijkverhalen laten zien wat er mogelijk is: uit deze verhalen worden lessen getrokken waar de lezer concreet mee aan de slag kan binnen gemeentebeleid. Het ontbreken van bronvermelding of verdere leesstof gaat enigszins ten koste van de autoriteit van het boek. Notenbomer heeft reeds twintig jaar ervaring met het adviseren van gemeenten op het gebied van organisatie en technologie.
Uw eigen boek publiceren met professionele begeleiding

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0418 - 680 180