Shit happens

Shit happens
Een goede manager is als een boer op een biologische boerderij: hij gaat niet tegen de natuur in, maar helpt de natuur een handje. Wil jij ook op een natuurlijke manier leidinggeven? Wees dan bereid om vuile handen te maken en houd je aan de wetten van natuurlijk leiderschap.• Houd rekening met de seizoenen van de economie.
• Onkruid bestaat niet, net zomin als lastige medewerkers.
• Soms is afwachten gezonder dan ingrijpen.

In Shit happens onthult coach en landbouwkundige Oscar Jansen de fijne kneepjes van natuurlijk leiderschap. Ontdek hoe je waarde toevoegt aan je organisatie, zoals de boer voedingsstoffen toevoegt aan de plant.

Shit happens graaft diep, maar laat tegelijkertijd zien dat de oplossingen meestal voor het oprapen liggen. Boerenwijsheden? Zeker. Maar in dit heerlijk leesbare boek worden ze verbonden met inzichten uit de managementliteratuur en ontroerend eerlijke praktijkcases.

Vruchtbaarder dan dit wordt een boek over leiderschap niet.

Specificaties

 • Uitgeverij: Uitgeverij Dialoog
 • Titel: Shit happens
 • ISBN: 9789461261304
 • Auteur: Oscar Jansen
 • Uitvoering: Paperback en e-book
 • Omvang: 144 pagina's
 • Prijs: 12,50 euro en 6,99 (e-book)
 • boekhandel: of bij uw favoriete (lokale) boekhandel
  Fijne kneepjes - In Shit happens onthult landbouwkundige en coach Oscar Jansen de fijne kneepjes van natuurlijk leiderschap.
  Review op TGTHR.nlBoerenwijsheid - Jansen laat in dit boek zien hoe boerenwijsheden verbonden kunnen worden met de werkelijkheid van een organisatie. De lessen over natuurlijk leiderschap zijn, zoals de naam als zegt, te vinden in de natuur.
  Interview op Nieuworganiseren.nuNatuurlijk leiderschap - De crisis van de afgelopen jaren laat volgens Oscar goed zien hoeveel overeenkomsten er zijn tussen de economie en de natuur. "Zoals de manager te maken heeft met de conjunctuur, zo heeft de biologische boer te maken met de seizoenen. Hij moet continu inspelen op wisselende omstandigheden. Managers gaan daar heel krampachtig mee om. De crisis laat zien dat het uitbuiten van markten en mensen niet werkt; zoals het op een boerderij niet werkt om te veel te vragen van landbouwgrond of dieren.
  Review op Biojournaal.nlInterview op BNR - Managers moeten meer rekening houden met natuurwetten. Wie in zijn bedrijf de wetten van de natuur volgt, komt minder vlug in de problemen. Zweverig? Nee, zegt Oscar Jansen, landbouwdeskundige en schrijver van het boek 'Shit happens' en dat gaat over de relatie tussen een bedrijf runnen en biologisch boeren.
  Beluister het interviewLeiderschapslessen uit de natuur - Koeien eten gras en produceren melk. Maar als ze gras in melk veranderen, krijg je er ongevraagd een product bij: poep. Vooral als ze in beweging komen op weg naar de melkstal. Slimme boeren zorgen ervoor dat de koeien hun behoeften hebben gedaan voordat ze in de melkruimte komen. Dat scheelt hen veel tijd en energie. Slimme leiders gaan op dezelfde manier te werk. Veranderprocessen geven ook ‘shit’, vooral als mensen in beweging komen op weg naar het nieuwe doel.
  artikel op Bridgemore over Shit Happens. 

  Pleidooi - 'Het boek is een pleidooi om een bedrijf te runnen zoals je een biologische boerderij zou bestieren, dus volgens de wetten der natuur.'
  De Swollenaer

  Parallel - Biologisch bedrijf als leerschool voor managers, kort interview op Nieuwe Oogst.nu
Uw eigen boek publiceren met professionele begeleiding

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0418 - 680 180